Kategorie

Katalog
Wydawniczy

2018
Katalog 2018

 
 
 
 

eBook: Środki trwałe oraz wartości niematerialne i prawne - 2015

Janusz Zubrzycki, Paweł Sałdyka
Dostępność:
w ciągłej sprzedaży
Cena katalogowa:176,00 zł
Rabat: -123,20 zł (70 %)
52,80 zł

Dostępna również jako:

2015 Śrdoki trwałe oraz wartości... książka
papierowa

Opis książki

Wszystko o eBook

Środki trwałe oraz wartości niematerialne i prawne w prawie podatkowym i bilansowym.
W książce usystematyzowano skomplikowaną tematykę omawiając ją przede wszystkim z punktu widzenia podatku dochodowego od osób fizycznych i prawnych, a także zagadnień rachunkowości oraz podatku VAT.
W sposób bardzo przystępny omówiono m.in. następujące problemy:
• zakres przedmiotowy środków trwałych oraz wartości niematerialnych i prawnych w aspekcie ich nowych definicji dla potrzeb podatkowych i rachunkowości;
• kosztów uzyskania przychodów z tytułu amortyzacji, zakupów tych składników majątku, remontów, ulepszeń itd.;
• ustalania wartości początkowej, leasingu środków trwałych, oraz amortyzacji budynków i lokali mieszkalnych;
• podatku od towarów i usług w kontekście środków trwałych oraz wartości niematerialnych i prawnych;
• zasad (metod) amortyzacji majątku trwałego.
Zaletą tej pozycji są liczne przykłady oraz jej układ – ponad 600 pytań (haseł) i odpowiedzi – umożliwiających Czytelnikowi szybkie dotarcie do interesującego go zagadnienia.
Omawia wszystkie nowości w zakresie problematyki środków trwałych oraz wartości niematerialnych i prawnych, które obowiązują od 1 stycznia 2015 roku.

Stan prawny aktualny na 2015 r.

Spis treści

Co to jest eBook?

Wymagania techniczne

Jak kupić?

UWAGA: w chwili obecnej naszych eBooków z zabezpieczeniami DRM nie można uruchomić na urządzeniach obsługiwanych przez systemy Mac, Android, Symbian oraz Windows Mobile, czy Windows Phone, nie będą więc one działały na urządzeń przenośnych takich jak iPad, iPhone czy inne smartfony i tablety (nieustannie nad tym problemem pracujemy).

Format pliku: exe z zabezpieczeniami DRM

Wersja pliku: 2.3